érzelmi tudatossággal a magas vérnyomás ellen

 

Mindenki tudja, ha stresszel, ha bosszankodik és harag önti el: ez „felnyomja” az agyát. Miközben ezek okára koncentrál, érzi, hogy szaporább a pulzusa, fejébe megy a vér, lüktet az agya, mert megnő a vérnyomása.

Tudjuk, hogy vannak az életünknek olyan helyzetei, melyeket szívesen elkerülnénk, mert rosszul érezzük magunkat benne. Tudjuk azt is, hogy az egészségtelen életmód emeli a vérnyomást. Csak míg az első esetben azonnal, érezhetően, ez esetben lassan, észrevétlenül.

Tudjuk, hogy agyunkat nem nehéz megtéveszteni. A szerető kedves emléke is elég hozzá, hogy kellemes gondolataink legyenek. Elég a haragosunkra gondolni, és máris bosszankodni fogunk.

Korábban azt hitték, hogy vérnyomásunkat az érfalak szabályozzák. A King’s College London kutatói felfedezték, ez nem teljesen igaz. Kiderítették, hogy az artériákat körül vevő idegek nitrogén-oxidokat bocsátanak ki, és ez lesz az, ami aktívan befolyásolják a vérnyomásunkat. A felfedezés azt is bizonyítja, hogy a stressz és az érzelmek tényleges szerepet játszanak a vérnyomás szabályozásában. A magas vérnyomás több millió embert érint. Ez a népbetegség nagymértékben növeli a szívinfarktus, és az agyvérzés kockázatát, mivel többnyire későn veszik észre, hogy probléma van. Akiknél diagnosztizálták a magas vérnyomást, azoknak folyamatosan gyógyszert kell szedniük. A King’s College tudósainak felfedezése lehetővé teszi az orvosok számára, hogy adott szituációkban gyógyszerek nélkül hatékonyabb módon tudják szabályozni a paciensek vérnyomását. A kutatócsoport a tanulmányát a Hypertension szaklapban publikálták, kísérleti eredményeikkel együtt.

Vannak olyan eljárások, melyek alkalmazásával - enyhébb esetekben – gyógyszerek nélkül is eredményt érünk el.

Ilyen a BIOFEEDBACK, (biológiai visszacsatolás) amely technikai eszközök felhasználásával zajló testkontroll. Az elme-test kapcsolatra épül, és láthatóvá teszi számunkra a testünkben zajló folyamatokat, melyeket megtanulunk szabályozni. Hátránya, hogy eszköz igényes, és nem baj, ha segítőnk is van.

Sokan a JÓGÁRA esküsznek. Fajtáiból „túltermelés” van, ezért jó szívvel a rádzsa és a hatha jógát tudom ajánlani. Mindkettő a testi és szellemi egészség megőrzésére törekvő rendszert alkot. A légzéstechnikák, és a testgyakorlatok javítják az önismeretet. A rádzsa jóga életvezetési útmutatás is ad. Biológiai folyamataink szabályozásával elménk uralni fogja a testünket, és ez által képes feléleszteni azokat a belső erőket, amelyek csökkenthetik a stressz káros hatásait.

A stressz hatásainak csökkentésében célzott, és hatékony eszköz érzelmeink szabályozása. Az ÉRZELMI TUDATOSSÁG birtokában képesek vagyunk olyan érzelmi hatásokat kelteni, melyek az idegrendszerünkön keresztül szabályozzák az érfalak körüli idegek működését.

Az USA-ban-napjainkban csökkentették a normál vérnyomás felső értékeit 140-ről 120 Hgmm-re. Sokak szerint ezzel üzleti lehetőséget biztosítanak a gyógyszergyárak számára. Igaz lehet. Az indoklásban más okok is szerepelnek. 120 és 140 között életmódváltással, étkezéssel, mozgással… szinten lehet tartani a vérnyomást. Itt nap, mint nap figyelmeztetést kap a paciens, hogy tennie kell valamit. 140 fölött az életmódváltás már lehet, hogy elkésett. Ne feledjük! Elsősorban a magas vérnyomás okait kell megszüntetnünk. A hogyan kézenfekvő. Egészséges életmóddal, környezetünk káros hatásainak elkerülésével, és érzelmi tudatossággal.

Elérhetőség

gondolatolvasás
5085 Rákóczifalva Rózsa út 5/a

20 3398345

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode